Auto Verkopen

Je auto verkopen doe je idealiter voor de beste prijs en met zo min mogelijk werk. Wat is er nodig om als particulier online je tweedehands auto te verkopen, hoe bepaal je de waarde van het voertuig en via welke website verkoop je veilig aan een Bovag dealer? Alle vragen over wat er nodig is om je auto te verkopen beantwoorden we op deze pagina.


autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Online auto verkopen websites


Er is een uitgebreid aanbod van online autoverkoop websites te vinden op het internet. Maar wat is de beste site? En wat kost auto verkopen online? 

We hebben voor jou de beste auto verkopen websites op een rij gezet. Door alleen maar je kenteken in te vullen en wat vragen te beantwoorden staat je auto geregistreerd. Een taxateur neemt contact met je op en regelt de rest. Vaak heb je binnen 24 uur een gegarandeerd bod van een autobedrijf volgens de Bovag norm. 

Geen louche handelaren of onverwachte onderhandelingen aan je voor deur. De websites die bemiddelen bij auto verkopen regelen al het contact met potentiële kopers. 

Jij krijgt alleen de hoogste bieding en zelf dan blijft het geheel vrijblijvend. Vaak heb je nog meerdere dagen om te beslissen. En wie slim is om via andere verkoopsites biedingen te vergelijken. 

nieuwe bmw auto op een rij bij de dealer

Wat je nodig hebt om je auto te verkopen

Nu je hebt besloten je auto te verkopen vraag je jezelf misschien af wat je allemaal nodig hebt? 

In eerste instantie heb je helemaal niet zoveel nodig. Kijk even uit het raam naar je kenteken, vul dit in op de online verkoopsite voor personenauto’s en de rest volgt later wel.

Benodigdheden

Natuurlijk krijg je een beter bod wanneer je de gegeven van de auto zo compleet mogelijk hebt. Noteer de volgende punten:

 • Kilometerstand
 • Laatste onderhoudsbeurt
 • Beschadigingen of foutmeldingen (lampjes)

Via kenteken

De volgende gegevens kan je noteren om te controleren maar worden in principe op basis van je kenteken gevonden:

 • Bouwjaar
 • Laatste APK
 • Kleur
 • Uitvoering

Nodig bij overschrijven

Wanneer je een bod accepteert zal je de rest van de benodigde documenten moeten verzamelen. Zo heb je de tenaamstellingscode nodig om het voertuig over te schrijven. Zonder tenaamstellingscode verkopen vraagt wat meer inspanning. Verder zijn de onderhoudsboekjes niet verplicht maar zeker wel gewenst.

 • Kentekenbewijs
 • Tenaamstellingscode
 • Legitimatiebewijs
 • Onderhoudsboekje (gewenst)
oude volkswagen kever

Wat is de waarde van mijn tweedehands auto bij verkoop


Een belangrijke vraag bij de (online) verkoop van je automobiel is: “wat moet je er voor hebben?…” Oftewel wat denk je zelf dat de auto waard is?

Dit is overigens een vraag waarop we bij Thissen Auto’s in het verleden heel veel verschillende vage antwoorden op kregen. Dit antwoord ontwijken heeft echt geen enkel voordeel. Zeg gewoon wat je wilt hebben voor je auto.

Hoe bepaal je als particulier wat je auto waard is? Dat is helemaal niet zo moeilijk. Zoek een vergelijkbare auto op een verkoopsite zoals autotrader of autoscout. Zoek het juiste vergelijkingsmateriaal. Kijk naar het bouwjaar, kilometerstand en uitvoering voor de opties. 

Reken jezelf niet rijk door de duurste auto te zoeken maar kijk objectief waarvoor vergelijkbare auto te koop staan. 

Een handelaar of dealer heeft marge nodig om winst te kunnen maken. Die zal daarom 1000 tot 1500 euro minder willen betalen dan waarvoor de auto’s te koop staan.

Veel gestelde vragen


Wat is de beste site om je auto te verkopen?

Je auto verkopen kan via verschillende online verkoopsites. De meest bekende zijn Wijkopenautos.nl en ikwilvanmijnautoaf.nl. Hier verkoop je snel en betrouwbaar je auto. Een andere betrouwbare partner is de ANWB. Hier zal je wel een kleine bijdrage moeten betalen.

Wat moet ik doen als ik mijn auto wil verkopen?

Als jij je auto wilt verkopen hoef je alleen maar je kenteken in te vullen op een auto verkoopsite zoals bij Autovendi.nl. Een medewerker neemt daarna contact met je op voor een gratis en vrijblijvende bieding.

Waar kan je gratis auto verkopen?

Je auto gratis verkopen gaat het makkelijkste via auto verkoop sites die je ziet in het overzicht op deze pagina.

Waar kan ik mijn auto te koop aanbieden?

Je kunt zelf je auto te koop aanbieden via bijvoorbeeld Marktplaats. Heb je geen zin in alle email en telefoontjes ga dan voor een gratis bod van een auto verkoopsite zoals in het overzicht op deze pagina.

Wat kost auto verkopen op Autoscout?

Je auto aanbieden via Autoscout24.nl is voor particulieren gratis! Je kunt zelf je auto plaatsen met de informatie en foto’s die jij wilt gebruiken.

Hoe snel kan ik mijn auto verkopen?

Jij kan binnen 24 uur je voertuig verkopen bij een van de bedrijven in het overzicht op deze pagina. Vul je kenteken in en er word snel contact met je opgenomen. Ontvang een gratis bod op jouw auto en verkoop snel en simpel je auto.