Autotrader

Het verkopen van een auto kan online op verschillende plekken. Voor particulieren en bedrijven zijn er verschillende mogelijkheden te vinden, waar de verkoop eenvoudig en gemakkelijk gedaan kan worden. Bedrijven hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van Autotrader.

In het verleden konden particulieren hier ook gebruik van maken, alleen worden die nu doorverwezen naar de partner van Autotrader, Autoscout24.

Met Autotrader is het mogelijk om auto’s te verkopen door een duidelijke en overzichtelijke advertentie te plaatsen.

Dagelijks komen duizenden bezoekers op de website, waardoor de kans op verkoop aanzienlijk is.

Om je meer te vertellen over de mogelijkheden met Autotrader, lees je hieronder wat er moet gebeuren voordat je een auto kunt verkopen bij Autotrader.

We vertellen je hoe je gebruik kunt maken van de website en op welke manier je de auto kunt verkopen. Je leest wat je nodig hebt voor de verkoop van het voertuig, hoe je de waarde van de auto op de beste manier kunt bepalen en welke kosten je kunt verwachten als je gebruikt wilt maken van deze dienst.

Tot slot lees je welke papieren er nodig zijn voor de verkoop van het voertuig.

Auto verkopen via Autotrader hoe werkt dat?

Het verkopen van voertuigen van Autotrader was in het verleden mogelijk voor iedereen. Tegenwoordig is het alleen voor bedrijven mogelijk om auto’s aan te bieden via de website.

Daarvoor zijn er verschillende advertentiemogelijkheden, die op aanvraag besproken kunnen worden. Voor het adverteren op de website moet er door het bedrijf een account aangemaakt worden en moet er een advertentiepakket worden afgenomen.

Dit wordt vaak in overleg op maat samengesteld, waardoor de kosten kunnen verschillen per bedrijf. Voor het plaatsen van een advertentie op Autotrader moeten dus altijd kosten betaald worden door het bedrijf.

Hoe kan ik mijn auto verkopen via Autotrader?

Als je een bedrijf hebt, dan kun je auto’s verkopen via Autotrader. Over het algemeen wordt dit alleen gedaan door autobedrijven en handelaren, al kun je ook met een ander type bedrijf de auto verkopen via de website.

Om te beginnen moet je een advertentiepakket afnemen, waarmee je een bepaald aantal advertenties op de website kunt plaatsen.

Het pakket dat je gebruikt, is ook van invloed op het aantal foto’s dat getoond kan worden bij een advertentie. Verder wordt hiermee ook bepaald hoe hoog in de resultaten de advertenties getoond worden aan bezoekers.

Wat moet er in een advertentie staan?

Het is belangrijk dat een advertentie voor het verkopen van een auto de juiste informatie bevat. Het best is om alle beschikbare informatie te tonen in de advertentie.

Om te beginnen is het van belang dat je vertelt om welk merk en type auto het gaat. Is jouw auto een van een type in een speciale uitvoering? Geef dit dan aan in de advertentie, dit kan van positieve invloed zijn op de waarde van het voertuig.

Geef een duidelijke omschrijving met daarin alle accessoires, extra’s, de staat van het voertuig en omschrijf eventuele defecten of schade. Duidelijke foto’s zijn ook van belang voor de verkoop.

Maak foto’s van de binnen- en buitenkant waarop je zoveel mogelijk kunt tonen. Verder is het uiteraard belangrijk om jouw contactgegevens te vermelden in de Autotrader.

Wat heb je nodig om je auto te verkopen via Autotrader?

In principe is er niet veel meer nodig dan een duidelijke advertentie als je kiest voor het verkopen van de auto via Autotrader.

De auto moet zijn zoals je hem omschrijft in de advertentie, dus is het belangrijk om eerlijk te zijn over de staat van het voertuig.

Voor de verkoop zelf is het aan te raden om het onderhoudsboekje klaar te hebben liggen en alle informatie waar de koper om kan vragen.

Kom je tot een overeenkomst, dan moet je ook het kentekenbewijs kunnen overhandigen aan de koper. Het kan verstandig zijn om de auto vooraf te laten keuren of om gebreken te laten verhelpen.

Dit kan de verkoop van de auto in veel gevallen versnellen, omdat het voertuig hierdoor aantrekkelijker wordt.

Wat kost een auto verkopen op Autotrader?

Als je gebruik maakt van Autotrader als bedrijf zijnde, dan betaal je daarvoor kosten.

De kosten die betaald moeten worden voor het plaatsen van advertenties, zijn afhankelijk van het pakket dat je afneemt als bedrijf. Om de exacte kosten te weten, kan er contact worden opgenomen met Autotrader.

Je kunt dan bespreken welke wensen je hebt en wat voor advertenties je wilt plaatsen. Op die manier kan er door Autotrader een pakket op maat worden gemaakt, met bijpassende kosten.

Ik wil mijn auto verkopen wat is hij waard?

Het is belangrijk om duidelijke informatie te geven in de advertentie die je plaatst, daarbij hoort ook de waarde van de auto.

De waarde van de auto kan aan de hand van een aantal zaken bepaald worden. Dat kan door te kijken naar het merk, het model, de leeftijd en de kilometerstand. Online kan er vaak aan de hand van het kenteken van de auto al een schatting gegeven worden van de waarde van het voertuig.

Het helpt als er duidelijkheid is over de staat van het voertuig en eventuele onderhoudsbeurten of reparaties die recentelijk zijn uitgevoerd.

Een andere factor die van positieve invloed kan zijn op de prijs, zijn de opties en accessoires die op de auto zitten.

Welke papieren heb je nodig om je auto te verkopen?

Als je via Autotrader een koper hebt gevonden en tot een overeenkomst bent gekomen, dan moet je de kentekenpapieren bij de hand hebben.

Het kentekenbewijs is een document dat bij de auto hoort en informatie geeft over het voertuig.

Hiermee wordt getoond wie de eigenaar van het voertuig is en wat de basisgegevens van het voertuig zijn.

Voor de verkoop moet het kentekenbewijs aan de koper worden gegeven, zodat deze gebruikt kan worden voor het overschrijven van het voertuig op naam van de nieuwe eigenaar.

Dat wordt gedaan bij een postkantoor of RDW-loket. Als verkoper ontvang je een vrijwaringsbewijs, waarmee je kunt aantonen niet meer de eigenaar te zijn van de auto.

Je bent daarmee niet meer verplicht tot het betalen van wegenbelasting over het voertuig.