Een auto verkopen zonder keuring, is dat mogelijk?

Ja, het is in sommige gevallen mogelijk, een auto verkopen zonder keuring. Het is namelijk nog steeds de makkelijkste methode om van uw oude auto af te komen, zonder dat u weer extra kosten hoeft te maken om de auto door de apk-keuring heen te krijgen.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Hieronder hebben we voor u uiteengezet wanneer een auto verkopen zonder keuring wel of niet is toegestaan. Ook leest u meer over waar u terecht kunt voor een auto verkopen zonder keuring. Voordat u het weet is uw auto verkocht.   

Een auto verkopen zonder keuring, er zijn genoeg geïnteresseerden  


Een auto verkopen zonder keuring hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn als dat u in eerste instantie denkt. U kunt op het internet heel veel websites vinden die zich specifiek met dit soort auto’s bezighouden.

Wat dat betreft is het slechts een kwestie van googlen en de juiste mogelijke koper te vinden. Daar waar men vroeger eerst op zoek moest gaan naar een autosloperij in de buurt, hoeft dit tegenwoordig niet meer.

En weet u wat? U zult versteld staan hoeveel mensen of bedrijven er geïnteresseerd zijn om een auto te kopen zonder keuring. 

Waarmee moet u rekening houden zonder keuring

Een auto verkopen zonder keuring is in sommige gevallen mogelijk. Wel is het belangrijk te weten dat u niet met een auto mag gaan rijden als deze niet APK gekeurd is. Ook kunt u een boete krijgen vanuit het RDW als uit hun systeem blijkt dat u in het bezit bent van een niet APK gekeurde auto. 

oude volkswagen kever

Hoe en waar kunt u een auto verkopen?

In sommige gevallen kunt u uw auto verkopen zonder keuring. Denk bijvoorbeeld als u de auto verkoopt aan de sloop. In de meeste gevallen komt het sloopbedrijf uw auto gewoon bij u thuis ophalen. 

Zonder keuring is ook mogelijk als u de auto aan een garage of dealer verkoopt. Wel is het zo dat u er vaak heel weinig of niets voor terugkrijgt. Het enige voordeel voor u is dat u van uw auto af bent.  

Een andere snelle manier om een auto te verkopen is als u de auto voor export verkoopt. Want daar waar een APK verplicht is in Nederland is dit niet het geval voor andere landen. Wel is het belangrijk dat u voor de zekerheid een soort van verkoopcontract opstelt waarin u hebt vermeld dat u de auto zonder keuring hebt verkocht.   

Ook bestaan er websites waar u een auto kunt verkopen. Het is ook mogelijk om in plaats van de gehele auto, de onderdelen van de auto te verkopen. Soms loont het om onderdelen apart te verkopen, zodat u er uiteindelijk meer geld voor terugkrijgt. 

Kortom, een auto verkopen zonder keuring is mogelijk. Het gaat u zeker niet rijk maken, maar u krijgt in ieder geval een bedrag voor de auto. Daarnaast hoeft u niet langer kosten te maken voor de wegenbelasting of de autoverzekering.