Auto verkopen zonder apk, dat doet u op deze manier

Een auto verkopen zonder apk vindt meestal plaats nadat u een telefoontje van de garage heeft gehad met het bericht dat uw auto niet door de apk-keuring komt. De kosten om de auto apk goedgekeurd te krijgen, kunnen dusdanig hoog zijn dat u besluit de auto zonder apk te verkopen.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Maar is een auto verkopen zonder apk wel verstandig? En hoeveel geld kunt u krijgen voor een auto verkopen zonder apk? In deze blog zoomen we verder in op dit soort autoverkopen.

Een auto verkopen zonder apk, kan dat eigenlijk wel?


Ja, een auto verkopen zonder apk is zeker mogelijk. Het is wel zo dat een auto met een nieuwe apk een koper meer zekerheid geeft dat de auto ook in goede staat verkeert. Kopers houden nu eenmaal van zekerheden en garanties.

Een auto verkopen met apk gaat dus vaak sneller en levert ook meer op. Daar staat tegenover dat een auto zonder minder oplevert en een stuk lastiger is. Maar dat betekent niet dat er geen markt is.

Deze markt bestaat wel degelijk, met name als het gaat om klassiekers. Ook een gewone auto zonder apk kan nog steeds interessant genoeg zijn om kopers te trekken en toch nog wat geld ervoor te ontvangen.

oude volkswagen kever

Is een auto verkopen zonder apk interessant voor de koper?

Met name voor een handige doe-het-zelver kan het interessant zijn om goedkoop een auto zonder apk aan te schaffen.

Dit is uiteraard wel afhankelijk van de hoeveelheid tijd, werk en geld die ermee gemoeid zijn om de auto weer apk gekeurd te krijgen. Daarnaast is de algehele staat van de auto een belangrijk aspect voor de koper.

Soms kan het zo zijn dat een auto apk wordt afgekeurd op onderdelen en materialen die weinig kosten. Voor de monteur neemt het dan relatief veel uren in beslag om de onderdelen te monteren, waardoor de kosten te hoog worden voor de garage. Voor de handige doe-het-zelvers zijn dit soort auto’s wel weer interessant.

Kortom, een afgekeurde auto kunt u nog steeds succesvol verkopen, maar dan wel aan iemand die van klussen houdt.

Zonder apk, is dat wel toegestaan?

Ja, u mag een auto zonder apk verkopen. Het is wel zo eerlijk om altijd duidelijk te vermelden dat uw auto geen apk heeft. Het probleem bij een is dat u er niet meer mee mag rijden.

Als u dit toch doet en u veroorzaakt een ongeluk, dan is de auto niet verzekerd. Dit betekent dat u geen proefritten kunt maken met de mogelijke koper. Dit kan het verkopen van een auto zonder apk soms lastig maken.

Hoe kunt u succesvol een auto verkopen?

Als u kiest voor een auto verkopen via Marktplaats zonder kosten, zorg er dan voor dat de auto er representatief uitziet. Geef uw auto een goede wasbeurt, poets de buitenkant en maak ook het interieur van de auto goed schoon.

Daarnaast is het aan te raden om mooie foto’s te maken van de auto. Vermeld ook eerlijk in de advertentie dat de auto apk afgekeurd is en geef ook aan om welke reden(en) de auto is afgekeurd.

Heeft u onlangs nog dure reparaties laten uitvoeren of heeft de auto pas nog nieuwe banden gekregen, dan vermeldt u dit natuurlijk ook. Zo krijgt de potentiële koper een compleet beeld van de auto en heeft u alleen te maken met oprecht geïnteresseerde kopers voor uw auto.