Auto verkopen waarde bepalen? Uw auto is meer waard dan u denkt.

Gaat u uw auto verkopen? Dan is het belangrijk om te weten hoe u uw auto kunt laten opvallen tussen de vele andere advertenties. Dit kan alleen wanneer u weet hoeveel uw auto om en nabij waard is en hoeveel u dus voor uw auto kunt vragen. Op deze manier staat u als verkoper steviger in uw schoenen bij verkooponderhandelingen.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

De dagwaarde van uw auto – Auto verkopen waarde bepalen 


Om een goed beeld te krijgen van de waarde van uw auto is het belangrijk om de dagwaarde van uw auto te bepalen. Laat het woord dag hierin u niet verwarren, het is goed mogelijk dat de dagwaarde morgen praktisch gelijk is aan de dagwaarde gisteren.

De dagwaarde van auto’s wordt bepaald aan de hand van het merk, model, bouwjaar en de kilometerstand. 

Ook de verschillende accessoires in een auto spelen een rol in de dagwaarde. Een auto met veel extra’s, zoals stoelverwarming en leren bekleding zal over het algemeen een hogere dagwaarde hebben dan een vergelijkbare auto zonder deze accessoires.

De conditie van de auto wordt niet in de dagwaarde meegenomen.

Verschil tussen dag- en verkoopwaarde

Daarnaast is er sprake van een verschil tussen de dagwaarde en de daadwerkelijke verkoopwaarde van uw auto. In de verkoopwaarde wordt namelijk de staat van uw auto meegenomen. Kort gezegd is de verkoopwaarde gelijk aan de prijs die u voor uw auto heeft betaald.

Auto verkopen waarde daalt door beschadiging

Wanneer een auto in een ongeluk total loss raakt, verandert de dagwaarde niet. Het merk, model, bouwjaar enzovoort veranderen namelijk niet. De verkoopprijs daalt echter wel. Een auto die rijp is voor de sloop zal niet hetzelfde opbrengen als een auto die nog tip top in orde is.

Ook kleinere beschadigingen worden meegerekend in de verkoopprijs. Krassen, roest, de staat van de bekleding en slijtage tellen allemaal mee in de auto verkopen waarde.

De auto verkopen waarde is afhankelijk van de markt

Ook de verkoopmarkt speelt een rol in het auto verkopen waarde bepalen. In een stedelijk gebied zal er meer vraag zijn naar kleine stadsauto’s en kan dus meer gevraagd worden voor dit type auto’s. In een buitengebied zal er dan weer meer interesse zijn in 4×4 wagens.

De verschillen in prijs zijn vaak duidelijker te zien bij particuliere verkoop. Wanneer u eenzelfde auto aanbiedt voor dezelfde prijs als iemand die dichter bij een potentiële koper woont, zal waarschijnlijk worden gekozen voor de verkoper op kortere afstand. Als u een lagere verkoopprijs vraagt, zal echter voor u worden gekozen. 

oude volkswagen kever

Zo wordt uw auto meer waard

Een goede eerste indruk is van groot belang bij auto verkopen waarde bepalen. Zorg dat uw auto spik en span uit ziet. U kunt hem bijvoorbeeld poetsen of een kleine investering doen in een professionele poetsbeurt. 

Glimt de auto mooi? Dan is het tijd om meerdere foto’s van uw auto te maken. Zorg voor een rustige achtergrond en maak foto’s van verschillende onderdelen van de auto, zoals het exterieur, het interieur en de tellers. Door een goed beeld van de auto zal de auto verkopen waarde stijgen.