Een auto verkopen via ANWB is een snelle, simpele en veilige keuze!

Als u een auto wilt verkopen dan kunt u dit op diverse manieren doen. U kunt ervoor kiezen om de auto in te ruilen, via een veiling te verkopen of u kunt de auto aan een particulier verkopen. Elke methode heeft zo zijn voordelen en nadelen. In dit artikel vertellen we u meer over waarom het verstandig is om ervoor te kiezen om het auto verkopen via ANWB te doen. 

anwb verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Auto verkopen via ANWB kost u minder tijd en energie 


De snelste manier om uw auto te verkopen is door uw auto in te ruilen. De nadelen zijn wel dat u dan een andere auto moet kopen en dat u vaak niet een heel hoog bedrag krijgt voor uw auto.

Als u meer geld wilt voor uw auto, dan kunt u ervoor kiezen om uw auto via een autoverkoopsite te verkopen, bijvoorbeeld via Marktplaats.nl of Facebook. Een nadeel van een auto verkopen via een website is dat het u vaak veel tijd en energie kost.

U moet namelijk eerst foto’s maken, een pakkende advertentie plaatsen en reageren of vragen van kopers. Daarnaast moet u ook nog eens bezichtigingen inplannen en soms ook nog eens meerdere proefritten maken met mogelijke kopers.

Het kan dus best een tijdje duren voordat u een auto hebt verkocht. Hebt u geen zin in al dit gedoe, dan biedt een auto verkopen via ANWB uitkomst. 

Een auto verkopen via ANWB is snel en simpel geregeld 

Het voordeel van een auto verkopen via ANWB is dat het in een mum van tijd geregeld is. Het enige wat u hoeft te doen is online enkele autogegevens in te vullen en binnen een paar minuten ontvang u een bod via de veilingwebsite.

Als u akkoord gaat met het bod, dient u de auto naar een inleverpunt te brengen. Hier wordt gecheckt of u alle gegevens over de auto correct hebt ingevuld. Zijn alle gegevens correct ingevuld? Dan ontvangt u binnen een paar dagen het geld op uw rekening. 

Krijg meer geld voor uw auto 

Wist u dat u gemakkelijk meer geld kunt verdienen voor uw auto? Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat u de juiste kilometerstand doorgeeft. Bent u niet de eerste bezitter van de auto en twijfelt u over de kilometerstand? Laat dan de kilometerstand eerst controleren bij de RDW

Een goed bijgehouden onderhoudsboekje heeft ook waarde. Met dit boekje kunt u namelijk aantonen dat u de auto goed heeft onderhouden. Het komt weleens voor dat mensen het boekje kwijtraken. Is dit ook voor u het geval? Geen paniek, u kunt uw dealer of garage vragen om een nieuw onderhoudsboekje voor u te maken. 

Zijn er bepaalde technische gebreken of schades aan uw auto. Vermeld dit dan eerlijk bij het auto verkopen via ANWB.