Auto verkopen tips nodig? Hier leest u de auto verkopen tips 

Hebt u besloten dat het tijd is om uw auto te verkopen? Dan zijn er heel wat details waar u opeens aan moet gaan denken. Gaat u de auto zelf verkopen, of via een professional? Hoe gaat u een goede prijs voor uw auto krijgen, en welke formaliteiten moeten er vervuld worden voordat u uw auto kan verkopen? In dit artikel geven we u een vijf auto verkopen tips.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Vijf auto verkopen tips die u helpen uw auto succesvol te verkopen


Om u te helpen uw auto succesvol te verkopen geven we u graag de volgende auto verkopen tips: 

 1. Laat een technische controle uitvoeren

  Een van de belangrijkste auto verkopen tips is dat u uw voertuig door een monteur laat nakijken als u eraan denkt om uw auto te verkopen. Laat bij voorkeur de motor, de remmen, de besturing, de versnellingsbak, de koppeling en het elektrische systeem nakijken en zorg ervoor dat ook de koplampen, de uitlaat en de banden goed gecontroleerd worden. 

  Als u de auto in de winter verkoopt, dan bieden winterbanden u extra waarde. De verkoper hoeft dan namelijk niet in deze winterbanden te investeren en kunt u net dat tikkeltje meer vragen voor uw auto. 

 2. Maak uw auto goed schoon 

  Hoewel het logisch klinkt, is het ook een goed idee om uw auto goed schoon te maken voordat uw foto’s van uw auto neemt en geïnteresseerde kopers vraagt om een kijkje te komen nemen. Breng uw auto eventueel naar de carwash en zorg er ook voor dat uw auto ook aan de binnenkant tiptop in orde is. Niets dat een koper zo snel afschrikt als een vuile auto. 

 3. Doe online onderzoek om de vraagprijs van uw auto in te schatten 

  Voordat u uw auto te koop aanbiedt, is het belangrijk dat u online onderzoek doet om de waarde van uw auto in te schatten. Op die manier krijgt u een goed beeld van de maximumprijs en de minimumprijs van soortgelijke auto’s. 

 4. Neem goede foto’s 

  Een van de belangrijkste en meest waardevolle tips bij het verkopen van een auto is het nemen van goede en mooie foto’s. Neem uw auto desnoods naar een mooie plek of een grote parking om zonovergoten foto’s van uw auto te nemen. U kunt de foto’s online wat aanpassen met Gimp – op die manier kunt u het contrast en het licht in de foto aanpassen om de foto op die manier wat mooier te maken en uw auto op een aantrekkelijke manier aan te bieden. 

 5.  Op welke websites gaat u adverteren? 

  Hoewel er natuurlijk een heleboel gratis websites bestaan waar u uw auto gratis op kan adverteren, kan het een goed idee zijn om lid te worden van een betaalde website. Deze betaalde websites hebben vaak een mix aan klanten – zowel particulier als professioneel. Ze zenden dagelijks mailtjes naar duizenden mensen die geïnteresseerd zijn in een auto zoals de uwe. 


anwb verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Succes met deze auto verkopen tips

We hopen dat de bovenstaande auto verkopen tips u gaan helpen bij het succesvol verkopen van uw auto. U mag ervan uit gaan dat als u deze auto verkopen tips goed opvolgt, dat de kans dat u uw auto snel verkocht krijgt een stuk hoger is.