Auto verkopen Marktplaats gratis? Dat is mogelijk  

Een auto verkopen Marktplaats gratis, is dat mogelijk? Ja dat is zeker mogelijk, sterker nog in de meeste gevallen gebeurt het auto verkopen Marktplaats gratis.

Niet alleen dit is een groot voordeel van het auto verkopen via Marktplaats, het platform biedt u veel voordelen. Hieronder hebben we de voordelen van het auto verkopen Marktplaats gratis voor u op een rij gezet. 

marktplaats auto verkoop blije koper en oude man

Het auto verkopen Marktplaats gratis doen is mogelijk


Het is een verstandige keuze – uw auto verkopen Marktplaats gratis zelfs. Er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden om uw auto te verkopen.

Maar met name als u gemakkelijk en gratis uw auto wilt verkopen dan biedt een auto verkopen via Marktplaats uitkomst. De verschillende verkoopopties, zoals verkopen aan particulier of aan een handelaar, het inruilen of via een inkoopservice, hebben zo zijn eigen voordelen. 

Maar een auto verkopen op Marktplaats biedt ook veel voordelen. Niet voor niets is Marktplaats.nl nog steeds de grootste en meest effectieve website om uw auto te verkopen. In dit artikel hebben we de voordelen voor u op een rijtje gezet.  

vrouw leunt blij tegen gratis via marktplaats verkochte auto

Het grootste bereik 

Niet alleen is een auto verkopen Marktplaats gratis, het platform heeft ook het grootste bereik.

Bijna iedereen kent Marktplaats, de meeste van ons hebben weleens een keer iets gekocht of juist verkocht op Marktplaats. De grote naamsbekendheid is een kracht van Marktplaats. Ook als het gaat om het bereiken van een groot publiek, dan is Marktplaats de beste keuze.

Wilt u uw auto verkopen Marktplaats gratis en met het grootste bereik doen? Met een bereik van maandelijks meer dan 1 miljoen mensen zit u bij Marktplaats dus goed. 

Naast het feit dat u het auto verkopen Marktplaats gratis doet, is een ander voordeel dat u zelf de verkoopprijs kunt bepalen. Zorg er wel voor dat u een marktconforme prijs vraagt, niet te laag maar ook niet te hoog.

In beide gevallen komt u namelijk niet geloofwaardig over. Weet u niet welke prijs u kunt vragen? Dan is het verstandig om eerst onderzoek te doen. Bekijk bijvoorbeeld wat andere verkopers op Marktplaats vragen voor een soortgelijke auto. 

Marktplaats heeft ook nadelen 

Een auto verkopen via Marktplaats, biedt een aantal voordelen, maar ook enkele nadelen, zoals: 

Een auto verkopen Marktplaats gratis kan lang duren. Alhoewel u veel bereik hebt op Marktplaats, wil dit niet zeggen dat u uw auto direct verkocht krijgt.

U bent namelijk niet de enige die graag zijn of haar auto op Marktplaats te koop zet. Er staan bijna 200.000 auto’s op Marktplaats, dus u moet creatief zijn met uw advertentie en het is belangrijk dat u geduld hebt. 

Een ander nadeel van een auto verkopen Marktplaats, gratis in dit geval is dat u het gehele verkoopproces tot aan de overschrijving en het ontvangen van uw geld zelf moet regelen.

Het laatste nadeel is dat u te maken kunt krijgen met mogelijke oplichters. Wees daarom alert en voorzichtig. Let bijvoorbeeld op de manier hoe iemand communiceert en wees heel alert op het moment dat u de auto gaat overschrijven op naam van de nieuwe eigenaar.