Auto verkopen export – Simpel en snel uw auto verkopen export 

Denkt u eraan uw auto te verkopen? Wellicht is uw auto verkopen export een goede keuze. Voor velen is dit niet de meest logische keuze, maar het is een simpele keuze en het levert u vaak een goede prijs op voor uw auto. Het maakt namelijk niet uit welk soort auto u heeft, er is vrijwel altijd vraag naar in het buitenland. In dit artikel leest u hoe uw auto verkopen export in zijn werking gaat.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Auto verkopen export – Hoe gaat dat in zijn werking?


Auto’s uit Nederland zijn in het buitenland erg gewenst. Daarom zou het ook voor u een optie zijn om onderzoek te doen naar de waarde van uw auto en wat het waard is bij auto verkopen export.

Sommige auto’s hebben hogere exportkosten, waardoor export vaak minder aantrekkelijk kan zijn. In dit geval kan u vaak beter uw auto binnen Nederland verkopen.

Bij uw auto verkopen export moet u dus eerst er achter komen wat uw auto waard is, maar zelfs als uw auto niet meer in de beste staat is, is hij nog geschikt voor export. Er is namelijk grote vraag voor auto onderdelen. 

Auto verkopen via tussenpersoon – Zo geregeld!

In de meeste gevallen kunt u voor auto verkopen export bij een tussenpersoon terecht, zoals een autoinkoper of autodealer, waaronder velen gespecialiseerd zijn in autoexport.

Zo bespaart u zelf de moeite, en is het vaak snel geregeld. Deze bedrijven kan u overal in Nederland vinden, en u krijgt simpel een taxatie of waardeschatting van uw auto voor export.

U vult simpel uw gegevens in online, of neemt contact op met de inkoper. In vele gevallen zal er een online autoveiling plaatsvinden van uw auto, waar verschillende RDW-erkende autoinkopers op uw auto kunnen bieden.

Zodra u een bod ontvangt, kan u kiezen of u deze wilt aanvaarden. Vaak wordt uw auto zelfs vanaf thuis opgehaald. Simpel en snel dus!

Auto verkopen als particuler is ook mogelijk

U kunt natuurlijk ook er voor kiezen om uw auto particulier te verkopen. Meestal is dit alleen mogelijk binnen de Europese Unie of EVA.

In dit geval zal u het proces zelf regelen, en dit is inclusief de overdracht van de auto en andere belangrijke documenten. Het vergt dus iets meer tijd, maar uiteindelijk houdt u er wellicht een hogere prijs aan over door de tussenpersoon achterwege te laten.

Een belangrijk punt waar u aan moet denken bij verkopen van uw auto aan iemand in het buitenland, is dat na overschrijving van de auto, het kenteken moet worden afgemeld bij de RDW.

Dit gebeurt echter simpel bij een RDW-goedgekeurd station met behulp van uw overschrijvingspapieren. Uiteindelijk zal u een vrijwaringsbewijs ontvangen, wat bewijst dat u niet langer eigenaar bent van de auto.