Auto verkopen Den Haag – Hoe bent u oplichters te snel af?

Er komt heel wat kijken bij het auto verkopen Den Haag. Toch is het ook belangrijk om eraan te denken dat u uw auto op een goede en vooral veilige manier verkoopt.

Het komt namelijk vaak voor dat oplichters particuliere autoverkopers in Den Haag in het vizier nemen. Het aantal klachten van autoverkopers dat opgelicht werd is de laatste jaren verveelvoudigd.

In dit artikel bekijken we dan ook hoe u uw auto verkopen Den Haag veilig doet en oplichters te slim af kan zijn. 

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Wees altijd op uw hoede bij het auto verkopen Den Haag 


Hoewel we niet altijd op ons buikgevoel zouden mogen vertrouwen, is het toch waard om even bij dat buikgevoel stil te staan wanneer u een auto verkoopt in Den Haag.

Is een bod te mooi om waar te zijn of voelt een bepaald gesprek of een bepaalde handeling wat raar aan? Breek het gesprek dan meteen af.

De kans dat u met een oplichter te maken hebt, is erg groot. 

oude volkswagen kever

Auto verkopen Den Haag – Stop de verkoop wanneer men direct akkoord gaat met de prijs 

Het is normaal dat er over de aankoop van een auto wat onderhandelt wordt. Daarom is het best dat u de verkoop meteen afbreekt wanneer de koper direct akkoord gaat met de prijs.

Hoewel het natuurlijk correct kan zijn dat u de auto aan een goede prijs online hebt gezet en er een eerlijk persoon de auto aan die prijs wil aankopen, zou dit bij u een belletje moeten gaan rinkelen.

Oplichters gebruiken deze tactiek omdat zij geen tijd hebben om over de auto te onderhandelen gezien zij honderden mensen per dag contacteren.

Daarnaast kunnen zij op die manier ook zien wie een makkelijk doelwit is en wie wat meer op zijn hoede is. Laat u dus niet vangen. 

Men wil uw auto vanuit het buitenland kopen

Ook wanneer de koper vanuit het buitenland uw auto wil kopen kan dit erop duiden dat er een oplichter aan het werk is.

Vaak wil men namelijk met buitenlandse checks betalen of geld verzenden via Western Union of Moneygram. Deze betaalmethoden zijn allen erg riskant en u dient hier erg mee op te letten.

Vaak hangen ze hier zelfs een verhaal aan vast dat er een koerier het geld komt afleveren maar dat u de koerier moet betalen. Dit is natuurlijk apekoek en die 50 euro die u aan de koerier (handlanger) gaf ziet u nooit meer terug terwijl het geld en de cheque naar alle waarschijnlijkheid nep is.

Wanneer de koerier of handlanger dan ook nog eens met uw auto wegrijdt bent u opeens heel wat geld kwijt! 

Een listige truc met nep-app

Ook kan het voorvallen dat u ten prooi valt aan phishing via een nep-website of een nep-app. U  krijgt dan een mailtje met de boodschap dat uw auto verkocht werd in Den Haag en dat, om het geld van de verkoop te ontvangen, u 1 eurocent moet overmaken via de ‘’nieuwe’’ app van marktplaats of eender welke website u ook gebruikte.

Deze website of app hebben echter niets te maken met de zoekertjeswebsite en werden ontwikkeld om uw bankgegevens te stelen.

Nadat zij uw bankgegevens hebben verkregen worden er via uw kaart een heleboel digitale aankopen gemaakt waarvoor u bijna onmogelijk geld kan terugvragen. Denk hierbij maar aan Facebook advertenties of Google advertenties.