Auto verkopen België – Zo doet u het snel en veilig 

De Belgische vraag naar auto’s is zeer groot. Zo groot zelfs dat onze zuiderburen nu ook op een kijkje nemen op onze Nederlandse automarkt. Daarom bieden steeds meer Nederlandse auto eigenaren hun auto over de grens aan. Dit klinkt misschien allemaal leuk en aardig maar dit kost toch nog wel wat moeite.

Het overschrijven van uit Nederland is al lastig en dan hebben we nog geen eens over het uitvoeren van de auto naar België genoemd. Alles bij elkaar is, uw auto verkopen België dus nog best wel een dingetje. Dat is waarom het erg belangrijk is u er goed op voor te bereiden zodat u niet plotseling voor verrassingen komt te staan.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Het lijkt makkelijk maar kan lastig zijn, een auto verkopen België 


Woont bijvoorbeeld in Breda dan zou u uw auto zo naar België mogen rijden en hem daar verkopen. Er is wel één dingetje waar u rekening mee dient te houden. Dat is namelijk dat bij een auto verkopen België u hem wel alsnog in Nederland dient uit te schrijven bij de RDW.

De auto staat namelijk nog altijd onder uw naam ingeschreven in Nederland en moet hier dan ook weer worden uitgeschreven. U moet ervoor zorgen dat de registratie wordt teniet gedaan.

Zodoende kan de nieuwe eigenaar de auto dan vervolgens naar België exporteren om hem daar opnieuw te laten inschrijven onder zijn naam. 

Autohandelaar voor zekerheid bij een auto verkopen België

Deze manier van verkoop is vooral aan te raden als u de desbetreffende koper persoonlijk kent of goed vertrouwt. Via deze weg is oplichting namelijk een fluitje van een cent, en hier later aangifte over doen wordt lastig aangezien u met twee verschillende jurisdicties te maken hebt.

Daarom wordt het aangeraden om als u de koper niet persoonlijk kent een autohandelaar in de arm te nemen. Deze zal dan het gehele administratieve deel voor zijn rekening nemen, zodat u een heleboel zorgen bespaart zullen worden. 

De autohandelaar zal er ook voor zorgen dat alle technische aspecten van de auto in orde zijn, denk hierbij aan de Kilometerstand, motoren en interieur. Tevens is de kans dat u hierbij uw geld krijgt gegarandeerd.

Mocht u er alsnog voor kiezen geen Autohandelaar in de arm te nemen, omdat u dit te duur vindt, leggen we u hieronder uit hoe u dit dan alsnog zo goed mogelijk alleen kan doen.

nieuwe bmw auto op een rij bij de dealer

De auto verkassen naar België – autoverkopen België

Zoals hierboven al kort wordt besproken kunt u de auto helaas niet overschrijven. Dit komt vanwege het feit dat de auto koper een geldig Nederlands woonadres nodig heeft om de auto op te registreren. Aangezien de koper in België zal wonen, is dit dus niet mogelijk. 

Bij het autoverkopen België is het dus goed om te weten wat de stappen zijn die de nieuwe eigenaar zal moeten ondernemen omdat het vrijwaringsbewijs pas zal worden verkregen na het uitschrijven. De platen zullen samen met het kentekenbewijs en tenaamstellingscode overhandigd moeten worden bij een RDW-locatie. 

Daarna ligt het aan de nieuwe eigenaar hoe die ervoor zal kiezen om de auto naar België te exporteren. Het zou ook kunnen dat u de auto zelf naar België rijdt. In zo’n geval dient u alleen nog maar met de nieuwe eigenaar naar een RDW-locatie in Nederland te gaan om de uitschrijving te regelen.

Hopelijk hebt u nu een beter beeld gekregen van hoe u je auto verkopen snel en veilig doet.