De voordelen van een auto verkopen aan sloop 

Wilt u een nieuwe auto gaan kopen, maar hebt u geen idee wat u met uw oude auto moet doen? Dit omdat de oude auto niet meer door de APK keuring heen komt of omdat het inruilen van de auto bijna niets oplevert? Dan is uw auto verkopen aan sloop een goede optie.

De sloopwaarde van uw auto levert vaak meer op dan die paar euro’s die u krijgt bij een inruil. Het kan dan toch nog ietwat verdienstelijk voor u zijn om even langs de sloop te rijden en te kijken wat u bij de sloop kunt krijgen voor uw auto.

In dit artikel vertellen we u meer over de voordelen van een auto verkopen aan sloop. 

oude volkswagen kever

Dit zijn de voordelen van een auto verkopen aan sloop


Wilt u liever uw auto verkopen aan sloop in plaats van uw auto in te ruilen of aan een particulier te verkopen? Dit kan zeker een goede keuze zijn. Een auto verkopen aan sloop biedt u namelijk een aantal voordelen, zoals: 

  1. In de meeste gevallen bent u binnen een mum van tijd van uw oude auto. Het enige wat u hoeft te doen is langs de sloop te rijden en een prijs te bepalen. In sommige gevallen hoeft u niet eens langs de sloop te gaan, maar regelt het sloopbedrijf alles voor u en komt de auto ook nog eens ophalen. Dit maakt een auto verkopen aan sloop wel heel aantrekkelijk en eenvoudig. 
  2. U krijgt meer geld bij een auto verkopen aan sloop dan wanneer u de auto zou inruilen. Als uw auto erg oud is en bijvoorbeeld niet eens meer door de APK keuring heen komt dan is het in de meeste gevallen interessanter om uw oude auto naar de sloop te brengen. Zo krijgt u tenminste nog een beetje geld voor de auto. 
  3. Een auto verkopen aan sloop bespaart u veel gedoe. Als de auto er echt slecht aan toe is dan heeft het geen zin om het aan een particulier te verkopen. Doet u dit wel, dan voelt de koper zich vaak opgelicht en kan het uit zijn boosheid verhaal bij u komen halen. Ook autobedrijven of een inkoopservice zitten niet te wachten op uw slechte auto. Dus bespaar uzelf moeite en ellende en kies voor uw auto verkopen aan sloop. 
  4. Het is niet toegestaan om uw auto op een veiling aan te bieden als een normale auto. Als u ervoor kiest om uw auto via een veiling aan te bieden dan moet u het aanbieden als een sloopauto. De meeste normale veilingen weigeren een auto die niet door de APK komt. Dit omdat een autoveiling met name bedoelt is voor autohandel die auto’s opkopen en verkopen. De autohandelaren zitten echt niet te wachten om met een barrel opgescheept komen te zitten. 

Het enige nadeel van een auto verkopen aan sloop is dat wanneer u er spijt van krijgt dat u de auto hebt weggedaan, u de auto niet meer kan terugkrijgen. De auto wordt namelijk vrijwel direct uit elkaar gehaald en gesloopt. Dus weg is weg.