Een auto verkopen aan handelaar

Wilt u uw auto verkopen aan handelaar, maar twijfelt u nog over de voor- en nadelen hiervan? Lees dan snel dit artikel, want hier vertellen we u meer over het auto verkopen aan handelaar. Zodoende kunt u gemakkelijk en effectief uw auto verkopen

Wat zijn de voordelen van een auto verkopen aan handelaar? 


Natuurlijk zijn er verschillende manieren waarop u een auto kunt verkopen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om een auto te verkopen aan een particulier, de auto in te ruilen, de auto via een website verkopen of gebruikmaken van een online veiling of inkoopservice.

Maar u kunt er natuurlijk ook kiezen voor een auto verkopen aan handelaar. Dit biedt u namelijk een aantal voordelen. Hieronder leest u de belangrijkste voordelen van een auto verkopen aan handelaar zijn:

  1. U ontvangt vaak meer geld dan op een online veiling. Met name de mensen die op een online veiling actief zijn willen niet teveel voor uw auto betalen en zijn echt op zoek naar de goedkoopste deals. Op zich is hier natuurlijk niets mis mee, maar hierdoor is de kans klein dat u het bedrag ontvangt dat u voor ogen hebt. 
  2. U bespaart moeite en tijd. U hoeft namelijk weinig tijd te steken in de verkoop. U rijdt naar de handelaar, onderhandelt gewoon een eerlijke en marktconforme prijs, komt een prijs met elkaar overeen en u geeft uw auto af. Vanaf dat moment heeft u geen omkijken meer naar uw auto. U hoeft geen tijd te steken in uw auto schoonmaken en het maken van foto’s, advertenties, bezichtigingen en proefritten. Een auto verkopen aan handelaar is wat dat betreft heel makkelijk.  
  3. Een deal is een deal. Bij een veiling of bij een auto verkoop aan particulier is het nog maar de vraag of mensen hun afspraken ook nakomen. Bij een auto verkopen aan handelaar geldt dat een deal een deal is. U sluit de deal, ontvangt uw geld in handen of op uw rekening en schrijft de auto over. Klaar is Kees. 
thissen autos bedrijfsfoto met autos op plein

Wat zijn de nadelen van een auto verkopen aan handelaar? 

Kiest u voor een auto verkopen aan handelaar? Een verstandige keuze, want dit biedt u veel voordelen en weinig nadelen. Eigenlijk heeft u slechts met twee nadelen te maken.

Het eerste nadeel is dat u een beetje verstand van onderhandelen nodig hebt. Handelaren zijn namelijk heel ervaren in prijsonderhandelingen. Voordat u het weet hebt u de auto verkocht voor een veel lager tarief dan dat u in gedachten had.  

Het tweede nadeel is, net zoals bij het verkopen aan een particulier, er een kans bestaat dat u te maken krijgt met een onbetrouwbare en oneerlijke handelaar. Daarom is het verstandig dat u niet zomaar bij de eerste de beste handelaar uw auto verkoopt.

Doe altijd eerst goed onderzoek naar de handelaar. Controleer bijvoorbeeld of de handelaar is ingeschreven bij KvK. Gaat het om een particuliere handelaar? Check dan altijd eerst zijn identiteit voordat u overgaat tot het overschrijven van uw auto. 

Kortom, een auto verkopen aan handelaar biedt u veel voordelen en ook een paar nadelen. Het is aan u om te bepalen of u wel of niet uw auto wilt verkopen aan een handelaar. Succes in ieder geval met de verkoop.