Auto verkopen aan garage – de nadelen van auto verkopen aan garage

Veel mensen kiezen voor een auto verkopen aan garage. Met name als u een andere auto wilt kopen, dan is dit wel zo gemakkelijk. Maar de praktijk leert ons dat u niet altijd de beste deal krijgt tijdens een auto verkopen aan garage. Vaak valt de waarde die u voor uw auto terug krijgt relatief laag uit. Er zijn een aantal andere opties, die u vaak meer opleveren dan uw auto te verkopen aan een garage. Hieronder leest u de verschillende opties.  

Andere opties dan auto verkopen aan garage 


U wilt natuurlijk de beste prijs als u uw auto verkoopt. Gelukkig hebt u tegenwoordig verschillende opties om uw auto te verkopen. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw auto op internet te verkopen via verschillende betaalde of gratis sites.

Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats maar er zijn ook verschillende andere sites gespecialiseerd in het verkopen van auto’s. Ook kunt u uw auto via social media aan te bieden, bijvoorbeeld via Facebook Marktplaats. 

Een andere opties is om uw auto te verkopen aan een gespecialiseerd auto inkoop website. Het voordeel van uw auto verkopen is dat u meestal een marktconforme en prima prijs krijgt voor uw auto.

Voorbeelden van auto inkoop websites zijn: ANWB Inkoopservice, maar bijvoorbeeld ook Autovendi.nl is hier een goed voorbeeld van. U ontvangt een prima prijs voor uw auto en u hoeft er geen moeite voor te doen. 

anbw verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Nadelen auto verkopen aan garage


Uw auto verkopen aan garage heeft ook nadelen, hieronder leest u de voornaamste nadelen van een auto verkopen aan garage. 

  • Garagehouder wil zo veel mogelijk verdienen: Voor een garage is uw auto een handelsgoed.  Als de garage verwacht dat ze uw auto snel kunnen doorverkopen dan zal de garage een hogere inruilwaarde bieden. Maar omdat niet alle merken en typen auto’s interessant zijn voor een garage. Als u een auto hebt die minder interessant is voor de garage, dan zal de inruilwaarde lager uitvallen. 

  • U moet een andere auto aanschaffen: Een ander nadeel van een auto verkopen aan garage is dat u wel een andere auto moet aanschaffen. Want als u enkel een auto aanbiedt zonder een andere auto te kopen, dan valt de prijs bijna altijd enorm tegen. 

  • Het kan veel stress opleveren: Afhankelijk van uw onderhandelingstechnieken kan het auto verkopen aan garage u veel stress bezorgen. Voor een garagehouder is het een dagelijkse activiteit om te onderhandelen over de inruilprijs van een auto. De garagehouder heeft vaker met dit bijltje gehakt en voor hem heeft de auto geen emotionele waarde. Hij kijkt puur zakelijk naar de auto. Vooral als u veel waarde hecht aan uw auto en een bepaald minimaal bedrag in gedachten hebt, welke de garagehouder niet wilt bieden, dan kan het nogal wat stress veroorzaken. 

Uiteraard zitten er natuurlijk ook veel voordelen aan een auto verkopen aan garage. Vooral als het gaat om gemak en ook de veiligheid is het een goede keuze om uw auto te verkopen aan een garagehouder. Wel zo snel en veilig.