Auto verkopen aan dealer? Wat zijn de voordelen

Een auto verkopen aan dealer, is dat wel zo verstandig? In deze blog vertellen we u meer over de voordelen van een dealer als koper. Ook benoemen we de nadelen van een auto verkopen aan dealer. Zo kunt u gemakkelijk voor uzelf bepalen of u het de moeite waard vindt om uw auto te verkopen aan een dealer.

Wijkopenautos-logoWijKopenAutos
Lees meer
Verkoop je Auto Snel
Zorgeloos de beste prijs
Gratis bieding | Voer je autogegevens in en ontdek de waarde van je auto
autovendi logoAutovendi
Lees meer
Gratis en Vrijblijvend
Accepteren elke auto
Gratis bieding | Je zit helemaal nergens aan vast en het is 100% gratis
inwilvanmijnautoaf-logoIkWilVanMijnAutoAf
Lees meer
Zonder Gedoe
Veilig verkopen
Gratis bieding | Gemakkelijke en betrouwbare verkoop van je auto

Dit zijn de voordelen van een auto verkopen aan dealer


Er zijn natuurlijk meerdere manieren om uw auto te verkopen, bijvoorbeeld via een online autoveiling, een particulier of via een dealer. Er zitten twee belangrijke voordelen aan een auto verkopen aan dealer.

Levert het meer geld op dan een online veiling?

Het eerste belangrijke voordeel van een auto verkopen aan dealer is dat u vaak meer geld krijgt voor uw auto. Met name als we dit vergelijken met een online veiling waarbij kopers op zoek zijn naar een goedkope deal.

De kans dat u via een veiling een redelijke prijs krijgt voor uw auto is dan ook erg klein. Een tweede voordeel vis dat u vrijwel geen tijd hoeft te steken in het verkopen van uw auto.

Het enige wat u hoeft te doen, is naar de dealer te rijden, een eerlijke marktconforme prijs te onderhandelen, een deal te sluiten en u heeft uw auto verkocht. U hoeft dus geen advertentie op te stellen, foto’s te maken of de auto voor de verkoop op te poetsen.

auto dealer showroom met nieuwe mercedessen

Een deal is een deal

Een ander voordeel van uw auto verkopen aan dealer is dat u ervan kunt uitgaan dat een deal een deal is. Bij een online veiling is het vaak nog maar de vraag of de koper zijn of haar afspraak nakomt. Uw auto verkopen aan dealer is een directe manier van zaken doen.

U sluit een deal, ontvangt uw geld cash of op uw rekening en schrijft de auto over. Klaar is Kees, de auto is verkocht. Bij een online veiling kan het daarentegen nog wel een tijdje duren, voordat de koper de auto komt ophalen. In sommige gevallen wil de koper ter plaatse nog een keer gaan onderhandelen omdat hij of zij vindt dat de auto in het echt tegenvalt.

Bij een auto verkopen aan dealer krijgt u misschien niet zo veel als bij een inruil of particuliere verkoop, maar u bent wel gegarandeerd en snel van uw auto af.

Dit is het nadeel van een auto verkopen aan dealer


Een auto verkopen aan een dealer heeft ook een groot nadeel. U loopt namelijk altijd het risico dat u te maken heeft met een onbetrouwbare of oneerlijke dealer die u veel te weinig geld geeft voor uw auto.

Besteed daarom voldoende aandacht aan het uitzoeken van de dealer voor uw auto. Op deze manier weet u zeker dat u niet wordt opgelicht door een onbetrouwbare dealer en u ontvangt een mooi bedrag voor uw auto. Het kan soms lastig zijn om een goede dealer te vinden.

Wees daarom niet bang om meerdere dealers te bezoeken. Ga ook niet direct akkoord met het eerste bod, want dit is bijna altijd te laag. Onderhandel daarom over de prijs en kijk hoe ver u komt. Bepaal altijd voor uzelf van tevoren de minimale prijs die u voor de auto wilt hebben en wijk hier vervolgens dan ook niet van af.