Auto verkopen ANWB – Snel en veilig auto verkopen, ANWB helpt 

U kunt op verschillende manieren uw auto verkopen: inruilen, particulier verkopen of via een veiling verkopen. Maar het levert u niet altijd het hoogste bedrag op en soms kan het ook vrij lang duren voordat u uw auto heeft verkocht. In deze blog vertellen we u meer over waarom uw auto verkopen ANWB een verstandige keuze is en we geven u een paar praktische tips om de verkoopwaarde te verhogen.

Favoriet

wijkopenautos.nl-logo

Wijkopenautos

Snel verkocht

Beste Prijs

100% Zorgeloos

ikwilvanmijnautoaf logo

ikwilvanmijnautoaf

Zonder gedoe

Veilig verkopen

Makkelijk

Autovendi logo

Autovendi

Vrijblijvend

Gratis

Elke auto

Auto verkopen ANWB – bespaar veel tijd en energie 


Het inruilen van een auto is een snelle manier om uw auto te verkopen. U moet in dit geval wel van plan zijn om een andere auto te kopen. Helaas krijgt u in de meeste gevallen geen hoog bedrag voor de inruilauto.

Het zelf verkopen van uw auto via Marktplaats of andere websites levert vaak al meer op dan een auto inruilen. Het nadeel van de verkoop via deze websites is dat het vaak veel tijd van u vraagt.

Naast het plaatsen van een advertentie moet u ook bezichtigingen plannen en soms meerdere proefritten maken met potentiële kopers. Op deze manier duurt het vaak best wel een tijdje voordat u uw auto heeft verkocht.

Als u geen zin heeft in al die verkoopactiviteiten, dan is het verkopen via een online veiling een aantrekkelijk alternatief. Een goed voorbeeld van autoverkoop via een online veiling is de ANWB Verkoopservice.

anbw verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Snel en simpel uw auto verkopen ANWB Verkoopservice 


Uw auto verkopen ANWB is zo geregeld. U vult online een aantal gegevens in over uw auto en ontvangt binnen een paar minuten een bod van de veilingwebsite.

Als het bod u bevalt, dan brengt u uw auto naar een inleverpunt. Op deze locatie wordt gecontroleerd of u alles correct heeft ingevuld. Als dit het geval is, dan wordt het geld binnen een paar dagen op uw rekening gestort. 

Auto verkopen ANWB – tips om de verkoopwaarde van uw auto te verhogen

Hieronder volgen een aantal tips waarmee u eenvoudig de verkoopwaarde van uw auto kunt verhogen. Zo kunt u al snel een paar honderd euro extra verdienen met de verkoop van uw auto.

Juiste kilometerstand en onderhoudshistorie

Zorg er altijd voor dat u de juiste kilometerstand doorgeeft. Helaas wordt er regelmatig geknoeid met de kilometerstanden. Als u niet de eerste bezitter bent van uw auto, is het verstandig om de kilometerstanden bij de RDW te controleren. 

Ook is het bijhouden van een actueel en up-to-date onderhoudsboekje een groot voordeel bij de verkoop van uw auto.

Een onderhoudsboekje is namelijk het beste bewijs om aantoonbaar te maken dat u uw auto altijd goed heeft onderhouden.

Als u dit boekje bent kwijtgeraakt, dan kunt u uw garage of dealer vragen om een nieuw onderhoudsboekje voor u op te stellen.

Wees eerlijk en transparant bij auto verkopen ANWB

Het is belangrijk dat u bij uw auto verkopen ANWB eerlijk en transparant bent over de technische gebreken en schades.

Technische mankementen moet u sowieso altijd laten repareren, maar vooral op het moment dat u uw auto wilt verkopen via ANWB is dit extra verstandig.