anwb logoANWBGemakkelijk en Snel
Auto verkopen
Gratis bieding | Snel en zonder te onderhandelen met kopers

ANWB

Een auto online verkopen kan als particulier op verschillende manieren. Als je een nieuwe auto koopt, dan heb je vaak de mogelijkheid om de auto in te ruilen.

Je kunt dan in veel gevallen de inruilwaarde van de auto krijgen, waardoor de aankoop van het nieuwe voertuig goedkoper is.

Een andere manier is om de auto te verkopen aan een handelaar of zelf particulier de auto aan te bieden op internet.

Met de verkoopservice van ANWB wordt alles voor je uit handen genomen. Je kunt jouw auto aanbieden en de ANWB verkoopt het voertuig vaak binnen enkele dagen al voor je.

Hieronder lees je meer over de service die de ANWB voor het verkopen van auto’s.

We vertellen je hoe je gebruik kunt maken van de diensten en hoe de verkoop via de ANWB werkt.

Je leest wat je nodig hebt om dit te kunnen doen, welke kosten je kunt verwachten als je de auto verkopen wilt via de ANWB en hoe bepaald wordt wat de waarde van jouw auto is.

Verder vertellen we je welke papieren er nodig zijn voor het verkopen van een auto via de diensten van de ANWB of via andere kanalen.

Voor het verkopen van een auto via ANWB hoef je zelf niet veel te doen. In tegenstelling tot andere dienstverleners hoef je niet zelf een advertentie aan te maken en contact te hebben met verkopers.

In plaats daarvan biedt de ANWB een verkoopservice, waarmee ze al dat werk voor je uit handen nemen. Je betaalt een vergoeding voor de dienst, die je overigens alleen hoeft te betalen als je de auto verkoopt via de ANWB.

Je kunt snel en gemakkelijk een auto te koop aanbieden en hebt vaak binnen enkele dagen al resultaat.

Hoe kan ik mijn auto verkopen via ANWB?

Het verkopen van een auto via de ANWB kan door de auto aan te melden bij de verkoopservice.

Voordeel daarvan is dat je niet zelf hoeft te onderhandelen met potentiële kopers en alleen de nodige informatie hoeft aan te leveren.

Met de informatie die jij geeft, zal de verkoopservice van de ANWB kunnen bepalen wat de waarde van de auto is en kan de auto worden verkocht. Om te beginnen doe je een aanvraag voor een prijs.

Daarvoor moet er informatie gegeven worden aan de ANWB zoals:

 • Het kenteken;
 • De kilometerstand;
 • Het merk;
 • Het type;
 • De uitvoering;
 • Extra’s, opties en accessoires die aanwezig zijn;
 • Informatie over de staat van de auto.

Als je die informatie gegeven hebt, krijg je een prijs die door de ANWB wordt gegeven.

Dit is een gegarandeerde prijs die je ontvangt, als de auto verkocht wordt. Het voertuig zal dan verkocht worden aan handelaren via een veiling.

Ga je akkoord met de prijs? Dan moet je de auto wegbrengen en zal deze verkocht worden. Vanaf dat moment is jouw auto verkocht en kun je het geld ontvangen.

Wat heb je nodig om je auto te verkopen via ANWB?

Voordat je de auto kunt verkopen, moeten er wel wat zaken op orde zijn. Om een goede prijs te krijgen moeten de eerdergenoemde gegevens worden doorgegeven aan de ANWB.

Het is daarbij ook belangrijk dat je duidelijke foto’s maakt van de auto. Dit moeten foto’s zijn van de binnen- en buitenkant, waarop ook eventuele gebreken te zien zijn.

Ga je akkoord met het bedrag dat gegeven wordt voor jouw auto? Dan moet je het voertuig inleveren. Daarvoor moet je de volgende zaken meenemen:

 • De auto;
 • De sleutel en reservesleutel van het voertuig;
 • Het kentekenbewijs;
 • Een geldige legitimatie.

Wat kost een auto verkopen op ANWB?

Als je gebruik wilt maken van de diensten van de ANWB voor het verkopen van jouw auto, dan betaal je daarvoor kosten.

Het aanvragen van een prijs via de verkoopservice van de ANWB is zonder kosten. Als je akkoord gaat met het bod dat de ANWB geeft, dan worden er wel kosten gerekend.

Deze kosten zijn voor de dienstverlening en zijn afhankelijk van de prijs die gegeven wordt voor de auto. In de onderstaande tabel zie je welke kosten je dan betaald als je lid bent en als je geen lid bent van de ANWB.

Prijs van de autoLid van de ANWBGeen lid van de ANWB
€ 0,- t/m € 500,-GratisGratis
€ 501,- t/m € 2.500,-€ 24,95€ 29,95
€ 2.501,- t/m € 5.000,-€ 39,95€ 49,95
€ 5.001,- t/m € 10.000,-€ 64,95€ 74,95
Meer dan € 10.000,-€ 89,95€ 99,95

Ik wil mijn auto verkopen wat is hij waard?

De waarde van de auto kan worden bepaald aan de hand van een aantal gegevens. Je moet de nodige informatie verstrekken aan de verkoopservice van de ANWB om een prijs te kunnen ontvangen.

De prijs kan zeer verschillen en is onder meer afhankelijk van het merk, het type, de uitvoering en de leeftijd van de auto.

Verder zijn de kilometerstand en de staat van het voertuig belangrijke factoren die worden meegenomen bij het bepalen van de prijs.

Zoals eerder gezegd is het altijd belangrijk om duidelijke foto’s mee te sturen, zodat er een goede prijs kan worden gegeven. Opties, extra’s en accessoires die op de auto aanwezig zijn helpen hier ook bij.

Welke papieren heb je nodig om je auto te verkopen via ANWB ?

Zodra je een bod hebt gekregen op de auto en deze geaccepteerd hebt, kun je de verkoop met de ANWB in werking zetten.

De auto moet dan worden weggebracht en je hebt enkele documenten nodig. Je moet een geldige legitimatie hebben en het kentekenbewijs van de auto.

Het kentekenbewijs is een document waarmee enkele basisgegevens van de auto getoond worden. Hier staat ook op wie de eigenaar van het voertuig is.

Bij de verkoop moet het kentekenbewijs is nodig om de auto over te schrijven. Na de verkoop ontvang je een vrijwaringsbewijs, waarmee je kunt aantonen geen eigenaar meer te zijn van de auto.

Dat betekent dat je niet meer verplicht bent om belastingen over het voertuig te betalen.

Auto verkopen ANWB – Snel en veilig auto verkopen, ANWB helpt 

Auto verkopen ANWB – Snel en veilig auto verkopen, ANWB helpt 

U kunt op verschillende manieren uw auto verkopen: inruilen, particulier verkopen of via een veiling verkopen. Maar het levert u niet altijd het hoogste bedrag op en soms kan het ook vrij lang duren voordat u uw auto heeft verkocht. In deze blog vertellen we u meer over waarom uw auto verkopen ANWB een verstandige keuze is en we geven u een paar praktische tips om de verkoopwaarde te verhogen.

anwb logoANWB
Lees meer
Gemakkelijk en Snel
Auto verkopen
Gratis bieding | Snel en zonder te onderhandelen met kopers

Auto verkopen ANWB – bespaar veel tijd en energie 


Het inruilen van een auto is een snelle manier om uw auto te verkopen. U moet in dit geval wel van plan zijn om een andere auto te kopen. Helaas krijgt u in de meeste gevallen geen hoog bedrag voor de inruilauto.

Het zelf verkopen van uw auto via Marktplaats of andere websites levert vaak al meer op dan een auto inruilen. Het nadeel van de verkoop via deze websites is dat het vaak veel tijd van u vraagt.

Naast het plaatsen van een advertentie moet u ook bezichtigingen plannen en soms meerdere proefritten maken met potentiële kopers. Op deze manier duurt het vaak best wel een tijdje voordat u uw auto heeft verkocht.

Als u geen zin heeft in al die verkoopactiviteiten, dan is het verkopen via een online veiling een aantrekkelijk alternatief. Een goed voorbeeld van autoverkoop via een online veiling is de ANWB Verkoopservice.

anbw verkoop service auto verkocht mevrouw blij

Snel en simpel uw auto verkopen ANWB Verkoopservice 


Uw auto verkopen ANWB is zo geregeld. U vult online een aantal gegevens in over uw auto en ontvangt binnen een paar minuten een bod van de veilingwebsite.

Als het bod u bevalt, dan brengt u uw auto naar een inleverpunt. Op deze locatie wordt gecontroleerd of u alles correct heeft ingevuld. Als dit het geval is, dan wordt het geld binnen een paar dagen op uw rekening gestort. 

Auto verkopen ANWB – tips om de verkoopwaarde van uw auto te verhogen

Hieronder volgen een aantal tips waarmee u eenvoudig de verkoopwaarde van uw auto kunt verhogen. Zo kunt u al snel een paar honderd euro extra verdienen met de verkoop van uw auto.

Juiste kilometerstand en onderhoudshistorie

Zorg er altijd voor dat u de juiste kilometerstand doorgeeft. Helaas wordt er regelmatig geknoeid met de kilometerstanden. Als u niet de eerste bezitter bent van uw auto, is het verstandig om de kilometerstanden bij de RDW te controleren. 

Ook is het bijhouden van een actueel en up-to-date onderhoudsboekje een groot voordeel bij de verkoop van uw auto.

Een onderhoudsboekje is namelijk het beste bewijs om aantoonbaar te maken dat u uw auto altijd goed heeft onderhouden.

Als u dit boekje bent kwijtgeraakt, dan kunt u uw garage of dealer vragen om een nieuw onderhoudsboekje voor u op te stellen.

Wees eerlijk en transparant bij auto verkopen ANWB

Het is belangrijk dat u bij uw auto verkopen ANWB eerlijk en transparant bent over de technische gebreken en schades.

Technische mankementen moet u sowieso altijd laten repareren, maar vooral op het moment dat u uw auto wilt verkopen via ANWB is dit extra verstandig.